Verstappen mit zwei Verwarnungen, aber keiner Strafe

Autor des Artikels: , veröffentlicht am 16. September 2023.

Max Verstappen ne bo izgubil dodatnih štartnih mest na dirki za VN Singapurja, saj komisarji dirke Nizozemca kljub preiskavi treh domnevnih prekrškov niso ugotovili potrebe po kazni. Dirkač Red Bulla pa bo kljub temu stopničke lovil šele z enajstega mesta, potem ko z inženirji ni našel pravih nastavitev dirkalnika.

Verstappna so komisarji zaslišali zaradi treh incidentov. V prvem je aktualnega svetovnega prvaka na dirkaški liniji med 17. in 18. ovinkom dohitel Logan Sargeant v prvem delu kvalifikacij, v drugem je obstal na izvozu iz garaž zaradi težav z dirkalnikom in nazadnje je domnevno oviral Yukija Tsunodo.

Verstappen sicer ni izgubil štartnih mest, kot je to navada za oviranje, je pa za incidenta v boksih in s Tsunodo dobil opozorili, v primeru Sargeanta pa so komisarji ocenili, da se zaradi gneče okrog njega ni mogel varno umakniti, tako da je ravnal najbolj varno v dani situaciji.

Najbolj sporno je bilo oviranje Tsunode a se je kazni izognil, saj je večji del krivde nosilo moštvo, ki ga ni pravočasno opozorilo na prihod dirkača. Red Bull bo zato moral plačati 5000eur kazni, enaka kazen pa je doletela tudi Williams. Logan Sargeant je namreč v Q1 na podoben način oviral Strolla, za kar je, tako kot Verstappen, dobil opozorilo, moštvo pa globo v višini 5000eur.

Wenn Sie möchten, können Sie uns schnell und sicher per PayPal spenden. Jeder Beitrag hilft uns, Ihrem Team World of Speed!

Unter diesem Link können Sie spenden ->Spenden

Abonnieren
Senden Sie eine Benachrichtigung
0 Kommentare
Inhaltliche Antworten
Alle Kommentare anzeigen