Rosberg versteht die Entscheidung des Teams

Autor des Artikels: , veröffentlicht am 24. März 2013.

 
Dirkač Mercedesa, Nico Rosberg, pravi da popolnoma razume zakaj so se v moštvu odločili, da ne sme prehiteti moštvenega tekmeca Lewisa Hamiltona. Rosberg je v boju za tretje mesto za trenutek uspel priti mimo Hamiltona, ki je uslugo kasneje vrnil, nato pa je Ross Brawn Nemcu večkrat zabičal, naj ostane na svojem mestu in zaostane za Britanskim kolegom. Rosberg je bil nad odločitvijo razočaran, kar je izrazil tudi preko radijske zveze med samo dirko, toda po končani dirki in opravljenim pogovorom z inženirji in vodstvom moštva, zdaj razume, zakaj je do takšne odločitve prišlo.

“Gre za trud ekipe,” je pojasnil Rosberg. “Spoštujem odločitev ekipe. Za nas je bil to pomemben dan. V zadnjih letih nam ni šlo najbolje, zato je za nas lep dosežek, če smo na dirki na tretjem in četrtem mestu in se borimo z Red bullom.

Povsem razumem, da so v ekipi želeli, da v cilj varno prispeva na tretjem in četrtem mestu. Vem, da če bi bila situacija obratna, bi ravnali enako. Časi, ko se bova z Lewisom lahko borila za mesto, bodo šele prišli.”

Rosberg je dodal, da bo svojo priložnost za stopničke dobil kasneje v sezoni, današnjega dogajanja na dirki pa ne namerava pogrevati v bodoče. “Ne bom rekel, da mi dolgujejo, saj jih razumem. Dirkam za Mercedes in fantje v tovarni sestavljanju teh dirkalnikov posvečajo svoja življenja in pri tem so zelo dobri. Seveda del v meni želi voziti na polno do konca in stati na stopničkah, toda čas za to bo še prišel. “

Wenn Sie möchten, können Sie uns schnell und sicher per PayPal spenden. Jeder Beitrag hilft uns, Ihrem Team World of Speed!

Unter diesem Link können Sie spenden ->Spenden

1 Kommentar
der älteste
das Neueste mit den meisten Stimmen
Inhaltliche Antworten
Alle Kommentare anzeigen