Red Bull Racing kann die Saison bereits in Singapur beenden

Autor des Artikels: , veröffentlicht am 13. September 2023.

Do konca sezone 2023 dirkače in moštva formule ena čaka še osem dirk, toda boj za naslov prvaka med konstruktorji se že lahko konča ta konec tedna v Singapurju.

Ekipa Red Bull Racing v točkovanju prvenstva premočno vodi s 583 točkami, oziroma 310 točkami prednosti pred ekipo Mercedes na drugem mestu, ki je doslej zbrala 273 točk.

Z osmimi dirkami, med katerimi so še tri sprint dirke, je na mizi do konca sezone torej “le” še 352 točk, kar pomeni da lahko aktualni prvaki med konstruktorji sedem dirk pred koncem sezone že osvojijo šesti naslov konstruktorskih prvakov F1.

Pogoj za to je, da od ekipe Mercedes zberejo 42 točk več, torej v primeru, da slavijo dvojno zmago in Max Verstappen ali Sergio Perez osvojita še dodatno točko za najhitrejši krog na dirki, Srebrni puščici pa zbereta manj kot dve točki, oziroma bo ob dvojni ničli Lewisa Hamiltona in Georgea Russella zadostovala že dvojna zmaga Red Bulla tudi brez dodatne točke.

Fotos: redbullcontentpool

Wenn Sie möchten, können Sie uns schnell und sicher per PayPal spenden. Jeder Beitrag hilft uns, Ihrem Team World of Speed!

Unter diesem Link können Sie spenden ->Spenden

Abonnieren
Senden Sie eine Benachrichtigung
0 Kommentare
Inhaltliche Antworten
Alle Kommentare anzeigen