MotoGP-Rennen in Indien in Frage gestellt: Rennfahrer blieben wegen Komplikationen mit Visa zu Hause

Autor des Artikels: , veröffentlicht am 19. September 2023.

Zgodovinska prva dirka MotoGP v Indiji je pod vprašajem, saj številni člani moštev, vključno z dirkači, ne morejo odpotovati na prizorišče zaradi zapletov z vizumi.

Dirkališče Buddh International Circuit bi tako ta konec tedna lahko samevalo, namesto da bi na njem hrumeli motocikli prvenstva MotoGP, kar pa je le še dodatna kaplja čez rob ob številnih negotovostih glede pripravljenosti steze in drugih formalnosti. Dirkališče je bilo namreč dokončano šele pred nekaj dnevi, še vedno pa nima potrebne homologacije za prireditev dirk svetovnega prvenstva.

Dirkači, ki bodo uspeli prispeti na dirkališče v Indiji, bodo v četrtek budno preučili stezo in ob vprašanjih nevarnosti odločili o tem, ali bodo na njej sploh nastopili, toda zapleta se že pri prihodu dirkačev, saj naj bi večina paddocka MotoGP proti Indiji odpotovala danes, vendar to ni bilo mogoče zaradi zavrnjenih zahtev za vizume in delovna dovoljenja.

Med njimi sta tudi osemkratni svetovni prvak Marc Marquez in njegov moštveni kolega pri Repsol Hondi, Joan Mir. Obtičali člani moštev in dirkači bodo na več sreče upali v sredo. Toda če zaradi zapletov obtičalim članom ne uspe pripotovati v Indijo najkasneje do četrtka, bi lahko načrtovan petkov program odpadel, oziroma bi format dirkaškega konca tedna dobil novo obliko, kot se je to zgodilo lani na VN Argentine, ko so moštva ostala brez opreme in sta petkova treninga odpadla.

Wenn Sie möchten, können Sie uns schnell und sicher per PayPal spenden. Jeder Beitrag hilft uns, Ihrem Team World of Speed!

Unter diesem Link können Sie spenden ->Spenden

Abonnieren
Senden Sie eine Benachrichtigung
0 Kommentare
Inhaltliche Antworten
Alle Kommentare anzeigen