Hamilton: Noch nie war es so schwierig, ein Rennauto abzustimmen

Autor des Artikels: , veröffentlicht am 17. September 2023.

Lewis Hamilton je dejal, da še nikoli v karieri dirkača F1 ni vozil dirkalnik, katerega bi bilo tako težko nastaviti, kot letošnjega W14.

Britanec je kvalifikacije v Singapurju, kljub presenetljivemu izpadu Maxa Verstappna v Q2, končal na petem mestu, pol sekunde za Carlosom Sainzom, ki bo dirko začel s prvega mesta, tik pred Georgem Russellom, drugim dirkačem Mercedesa. “Vesel sem za Georga,” je povedal. “Dobro je opravil svoje delo. Z dirkalnikom je povezan že cel konec tedna.”

Lewis Hamilton VN Singapurja 2023

Hamilton je priznal, da se mu sprememba nastavitev po petkovih treningih ni obnesla in dodal, da še nobenega dirkalnika, ki ga je vozil v F1, ni bil tako težko nastaviti. Ker Russell teh težav v Singapurju nima, Hamilton verjame, da lahko moštveni tekmec na dirki tudi zmaga, še posebej, ker ima na zalogi dodaten komplet nerabljenih srednje trdih gum. Sam pa ne ve, kako se bodo nove nastavitve obnesle skozi dirko. “Videl bom, kaj lahko storim. Če se mi bo uspelo prebiti višje, bo to zelo dobro. V petek je bil dirkalnik na simulaciji dirke dober, vendar smo potem čez noč spremenili nastavitve, zato ne vem, kaj se bo zgodilo na dirki.”

Fotos: Mercedes

Wenn Sie möchten, können Sie uns schnell und sicher per PayPal spenden. Jeder Beitrag hilft uns, Ihrem Team World of Speed!

Unter diesem Link können Sie spenden ->Spenden

Abonnieren
Senden Sie eine Benachrichtigung
0 Kommentare
Inhaltliche Antworten
Alle Kommentare anzeigen