Carlos Sainz gewann ein spannendes F1-Rennen in Singapur

Autor des Artikels: , veröffentlicht am 17. September 2023.

Carlos Sainz je z zmago na razburljivi dirki F1 za VN Singapurja prekinil deset dirk dolg niz zaporednih zmag Maxa Verstappna. Nizozemec je zabeležil najslabši dirkaški konec tedna sezone, in po startu z enajstega mesta, v cilj ulične dirke, ki ni dopuščala prehitevanj, pripeljal na petem mestu, kar je za dvakratnega svetovnega prvaka bila sicer tolažilna nagrada, potem ko je po smoli z varnostnim avtomobilom v delu dirke padel celo na petnajsto mesto.

Sainz se je v zadnjih krogih dirke, katero je enkrat prekinil varnostni avtomobil, še enkrat pa virtualni varnostni avtomobil, uspešno boril proti napadom Britancev, Georgea Russela (Mercedes), Landa Norrisa (McLaren) in Lewisa Hamiltona (Mercedes), ter slavil svojo šele drugo zmago v Formuli ena, po VN Velike Britanije 2022.

Russell je v zadnjem krogu v lovu na Sainza storil napako in trčil v zaščitni zid, na stopničkah pa sta tako končala Norris in Hamilton.

Charles Leclerc je imel pri svojem postanku nekaj smole, ko je moral na mestu za menjavo gum počakati na prosto pot v pitlaneu, na koncu se je Monačan moral zadovoljiti s četrtim mestom. Šesti je bil Pierre Gasly (Alpine) pred Oscarjem Piastrijem (McLaren), Sergio Perez je bil v drugem dirkalniku ekipe Red Bull na koncu osmi, znova pa je navdušil novinec Liam Lawson (Alpha Tauri), ki je dirko končal na devetem mestu in osvojil prve točke v Formuli ena. Zadnjo točko je z desetim mestom sicer osvojil Kevin Magnussen (Haas).

Rezultati dike F1 VN Singapurja 2023:

Rezultati VN Singapurja 2023

Wenn Sie möchten, können Sie uns schnell und sicher per PayPal spenden. Jeder Beitrag hilft uns, Ihrem Team World of Speed!

Unter diesem Link können Sie spenden ->Spenden

Abonnieren
Senden Sie eine Benachrichtigung
0 Kommentare
Inhaltliche Antworten
Alle Kommentare anzeigen